Annelies van de Ven (64) uit Den Bosch heeft zondagmiddag een Koninklijke onderscheiding gekregen. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De Koninklijke Onderscheiding werd aan haar uitgereikt door burgemeester Jack Mikkers.

Van de Ven begon bijna twintig jaar geleden met de stichting Nav-Jeevan dat zoiets als nieuw leven betekent. Ze kreeg in de jaren ‘80 met de schrijnende armoede in Nagpur te maken omdat ze in die tijd met haar man Ben haar twee dochters Swatee en Maya uit India adopteerde.

Doel van de stichting is om straatkinderen in India een beter leven en gratis onderwijs te bieden. Van de Ven heeft er met haar stichting voor gezorgd dat er in Nagpur nu een schooltje en hostel staat waar inmiddels zo’n 500 kinderen veilig kunnen leren en wonen.

Foto’s : Henk van Esch