Blankenberge, die vriendelijke stad aan de Belgische kust, trekt jaarlijks honderdduizenden toeristen die er een dagje, een weekend of een vakantie doorbrengen. Het is er heerlijk vertoeven op de mooie zandstranden maar ook om lekker uit te waaien aan de zee. Gezellig flaneren over de boulevard waar de vele terrassen lonken.

Het is verleidelijk om er neer te strijken en de onophoudelijke stroom voorbijgangers te becommentariëren. En tot de ontdekking te komen dat er in Blankenberge heel veel mensen met hun hond over pleinen, straten en boulevard kuieren.

Blankenberge is een hond vriendelijke stad. Dat blijkt uit de faciliteiten die de stad geschapen heeft met de aanleg van hondentoiletten, hondenpoepbuizen en het plaatsen van afvalbakken voor poepzakjes.

Trots lopen de viervoeters er te showen van welk ras zij zijn, al dan niet met stamboom. Door hun baasje ergens gratis uit een nestje gehaald of bij een fokker voor duizenden euro’s aangeschaft. Los daarvan, alle honden van welk formaat dan ook kunnen rekenen op de onvoorwaardelijke liefde van hun baasje.

Een leuke bloemlezing van voornamelijk mensen die van buiten Blankenberge komen. Opgetekend door mensen uit het Nederlandse Rosmalen die al jaren geleden zijn geraakt door de gastvrijheid van Blankenberge. En die op een luchtige manier iets willen laten zien van het leven van alledag in Blankenberge.

Zit! Is geproduceerd door Theo Pennings, idee en coördinatie, Herman van Dinther, tekst, Karel Goossens, fotograaf.

Ook genieten van Blankenberge? Kijk dan op www.visit-blankenberge.be