Op vrijdag 3 september viert Huis73 twee nieuwe innovatieve plekken en programma’s rondom Digital Crafts en innovatief makerschap. Het is een voorbode van wat men de komende jaren van het Digitaal Atelier en de Keramiekstudio kan verwachten. Van 16.00-19.00 uur zijn er tijdens de feestelijke opening Bij Huis73 op Hinthamerstraat 74 te ’s-Hertogenbosch diverse creatieve demonstraties en workshops. Kom kijken, leren en (mee)maken!

Voor iedereen toegankelijk
Digital Crafts staat voor het combineren van ambachtelijke maaktechnieken met nieuwe technologieën. Door te combineren zijn er weer hele nieuwe vormentalen, projecten en processen mogelijk. Hierin blijft het handschrift van de maker zichtbaar. Iets waar hedendaagse makers erg in geïnteresseerd zijn. Waar vroeger alleen het bedrijfsleven toegang had tot innovatieve apparatuur is deze wereld nu toegankelijk voor particulieren en publieke instellingen. Huis73 biedt met het Digitaal Atelier en de Keramiekstudio nieuwe ruimtes om hier zelf kennis mee te maken, te experimenteren en te ontwerpen.

Digitaal Atelier
In het gloednieuwe Digitaal Atelier vind je tools en apparatuur zoals robotica, VR, creatief coderen, ontwerpprogramma’s en 3d-printen. Jong en oud kan hier terecht voor workshops, uitvinderslabs, cursussen en om er vrij te werken met anderen. Projectleider Jitske Blom wil dat deze plek echt een makers plek wordt.

Keramiekstudio
In de Keramiekstudio kun je nieuwe technologieën rondom keramiek ontdekken en leren. De ambachtelijke keramiekcursussen zijn erg populair, een reden om ons aanbod op dat vlak verder uit te breiden en een boost te geven. ‘Maar we willen ook verder kijken’, aldus keramiekdocent Manita Kieft. ‘Er is zoveel meer mogelijk dan draaien en handvormen. Je kunt tegenwoordig 3d-printen met klei en zelfs het werk laten doen door een robot!’

Op 3 september kunnen bezoekers o.a. de pottenbakrobot van SETUP (ontwerp Casper de Jong) aan het werk zien, algoritmische kopjes printen met de installatie Evolving Objects, led-buttons maken én onder begeleiding van ontwerper Daan Veerman met 3d-pennen en biobased plastics aan de slag. Om 17.00 uur heffen we samen het glas tijdens de officiële opening!