De Scholen gaat binnenkort weer van start en veel studenten zijn op zoek naar een nieuwe kamer. Helaas zijn er oplichters die hun kansen zien en van deze situatie gebruik willen maken. Zij bieden mooie kamers aan voor een leuke prijs. U betaalt een bedrag, vervolgens hoort u niks en ziet u het geld niet meer terug. Om dit te voorkomen staan hieronder een aantal preventie tips:

Tip 1: Check de foto’s van de kamerverhuursite via google image search. Dit doet u door de foto’s te uploaden op Google images. Hierdoor kunt u checken of de foto’s nog op andere sites te vinden zijn.

Tip 2: Betaal geen bemiddelingskosten, administratiekosten, advieskosten, commissiekosten, contractkosten, sleutelgeld kosten of eenmalige kosten. Wel mag een verhuurder vragen voor een borgsom. Echter krijgt u de borgsom terug wanneer u de kamer opzegt. De kamer moet wel in nette toestand achtergelaten worden.

Tip 3: Stuur nooit zomaar een kopie van u paspoort of identiteitskaart op. Als dit toch nodig blijkt kunt u gebruik maken van de kopie ID-app van de Rijksoverheid. Let erop dat u uw BSN-nummer wegstreept.

Tip 4: Wanneer u een advertentie ziet die bijna te mooi is om waar te zijn, dan is het verstandig om extra voorzichtig te handelen.

Bron: BIN Netwerk