De licentiecommissie betaald voetbal van de KNVB heeft de geplande, nieuwe aandeelhoudersstructuur van FC Den Bosch goedgekeurd. Die bevestiging kregen de Bosschenaren dinsdagochtend vanuit Zeist. De door FC Den Bosch gewenste aanpassingen in de structuur en statuten van de club voldoen aan alle licentie-eisen en richtlijnen van de KNVB. Met het groene licht van de bond, kan het traject van de herverdeling van de aandelen van FC Den Bosch deze week formeel worden afgerond.

Het totale pakket aan gewone aandelen van FC Den Bosch is verdeeld over meerdere, bestaande en nieuwe aandeelhouders. De bestaande aandeelhouders zijn verenigd in Forza FC Den Bosch B.V.. Deze groep (lokale) ondernemers – tevens FC Den Bosch-supporters – is in verschillende hoedanigheden al veel langer aan de club verbonden. Op 23 juli maakte FC Den Bosch bekend dat hier vijf Amerikaanse investeerders bij zouden komen, namelijk Pacific Media Group, Partners Path Capital, Randy Frankel, Chien Lee en Krishen Sud. Voor het gouden prioriteitsaandeel verandert niets. Dat blijft eigendom van Stichting Behoud Betaald Voetbal ’s-Hertogenbosch. AANDEELHOUDERSSTRUCTUUR FC DEN BOSCH