Duurzaamheid staat dagelijks op onze agenda. De komende jaren gaan we nog meer woningen energiezuiniger maken, ruim 500 woningen per jaar. Goed voor het milieu, maar vooral ook voor de portemonnee en het wooncomfort van onze huurders. Maar ook voorlichting geven over ‘duurzaam leven’ hoort er wat ons betreft bij. En dat kunnen we niet alleen. Daarom gingen we vorig jaar op zoek naar energieke vrijwilligers die ons hierbij helpen. Een mooi aantal meldden zich toen aan en nu zijn we klaar voor de tweede ronde! Mark Hamers, projectconsulent duurzaamheid bij JOOST, vertelt.

Verschil maken doen we SAMEN
“Woningen energiezuiniger maken begint wat ons betreft bij isoleren en ventileren van de woning. Is dit in orde, dan plaatsen we bijvoorbeeld ook zonnepanelen. Maar we doen meer. We gaan voor meer groen in de tuin en kiezen bij nieuwbouw en groot onderhoud steeds meer voor duurzame materialen. En we willen bewoners wegwijs maken in hoe zij eenvoudig en zonder grote investering kunnen besparen en het verschil kunnen maken. Energie besparen begint immers bij de keuzes die je zelf maakt. Daarom zijn wij op zoek naar duurzaamheidscoaches. Vrijwilligers die het leuk vinden om huurders van JOOST te laten zien hoe zij met kleine aanpassingen in en om het huis veel winst kunnen behalen.”

Ben of ken jij een duurzaamheidscoach in de dop?

Iemand passie voor energie besparen, een groene woonomgeving of duurzaamheid in het algemeen? En lijkt het je leuk om onze huurders wegwijs te maken? Ga voor meer informatie of om je aan te melden naar www.wonenbijJOOST.nl/ikmaakhetverschil.