Repair cafe draait weer

In het SJV gebouw (Kindcentrum ’t Ven) aan de Mimosastraat te Rosmalen, draait het weer allemaal om repareren. Iedere 1e en 3e woensdag van de maand tussen 9:30 en 12:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om u gratis en onder het genot van een kopje koffie te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Mensen die het Repair Café bezoeken nemen van thuis kapotte spullen mee zoals: broodroosters, koffiezetapparatuur, lampjes, föhns, audioapparatuur, tuingereedschap. Alles wat het niet meer doet is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie.

De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Op iedere 1e woensdag van de maand kunt u ook reparatie of onderhoud aan uw rollator laten doen. Door repareren te promoten, wil HEVO bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, We gooien ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen.

Bovendien geldt dat repareren ook geld en kostbare grondstoffen bespaart en bijdraagt aan de beperking van de CO2-uitstoot. Maar bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is en vaak heel makkelijk.

Voor de versterking van ons team zijn wij opzoek naar iemand met kennis van elektronica.

Vindt u het fijn om anderen te helpen en mee te werken in een heel gezellig team kom dan gerust eens binnenlopen of neem contact op met Wim Hendriks ( whendriks@home.nl)