Radio Kras is een bijzonder radioprogramma voor en met ouderen in Noord-Brabant. Om even de eenzaamheid te verlichten – voor, tijdens en na lockdowns. Na veel positieve reacties vorig jaar, starten we vanaf oktober met het tweede seizoen, met twintig nieuwe afleveringen. We halen de buitenlucht naar binnen en bieden persoonlijke verhalen van wakkere ouderen.

Een groep Brabantse radio- en cultuurmakers sloeg in maart 2020 de handen ineen om een bijzonder radioprogramma te maken voor en met zeventigplussers die vanwege het coronavirus aan huis gekluisterd waren. Voor eigenwijze levensveteranen die nog op zichzelf wonen en oudere jongelui in verpleeghuizen. Levenservaringsdeskundigen die als voorbeeld kunnen dienen voor de jonkies in onze samenleving. En vooral niet als risicogroep, kwetsbaar of zorgobject gezien willen worden.

De uitzendingen trokken maar liefst tweehonderdduizend luisteraars. En werden door iedereen zo enthousiast ontvangen, dat Radio Kras start met een tweede seizoen. Alle afleveringen zijn te beluisteren op de bekende podcastkanalen, de site (www.radiokras.nl) en tweewekelijks op vijf Brabantse radiostations: Orva/ Ros Radio (Den Bosch), Breda.nu (Breda en omstreken), MFM Radio (Oss en omstreken), Studio040 (Eindhoven) en Omroep Tilburg.

Wat hoor je dan? Een luchtig en eigenwijs programma met portretten en levenswijsheden van wakkere ouderen, lekkere live-muziek van huisband Vitamin B12, literatuurklassiekers uit de mond van 16-jarigen en de onnavolgbare natuuravonturen van Jelle. De uitzendingen worden samen met ouderen gemaakt, in samenwerking met drie woon-zorgcentra: Vitalis (Eindhoven), Park Zuiderhout (Teteringen bij Breda) en Thebe (Tilburg).

Radio Kras is op Dinsdagmorgen te beluisteren bij Ros Radio van 10.00 tot 11.00 uur.