Twee indrukwekkend grote schilderijen zijn er gemaakt tijdens het Community-Art project ‘Verbinding’ op 12 september jongstleden. Het project betrof een samenwerking van bewoners uit Rosmalen -en omstreken- en kunstenaars van stichting KuBra.

Project Verbinding

De schilderijen bestaan uit verschillende kleinere panelen die zijn beschilderd door enthousiaste burgers uit Rosmalen. Kunstenaars van Stichting KuBra hebben hen daarbij begeleid.

Het eerste werk is een schilderij naar van Gogh; de brug symboliseert het project ‘Verbinding’. Het tweede werk is een schilderij naar Picasso: muziek verbindt….

Veel bewoners hadden zich van tevoren al aangemeld, maar ook op de dag zelf schoven nog veel meer mensen spontaan aan. Jong en oud heeft aan de creaties meegewerkt. De gemeente ’s-Hertogenbosch, de wijkraad van Rosmalen en De Kwast ondersteunden het initiatief.

Officiële onthulling

De kunstwerken worden op de gevel van de KuBra-Art Galerie geplaatst en op zaterdag 9 oktober om 14.00 uur worden ze officieel onthuld door wethouder van Cultuur Mike van der Geld (o.v.). De onthulling vindt plaats in en rondom de KuBra-Art galerie, gevestigd op Achter de Driesprong 9 in Rosmalen. (zie www.stichtingkubra.nl)

We nodigen uiteraard iedereen uit om bij de onthulling aanwezig te zijn. Graag toosten we samen op dit succesvolle project dat zeker een vervolg gaat krijgen!