Gevaccineerd worden zonder afspraak? Het kon al vanaf medio augustus bij de GGD Hart voor Brabant en inwoners kunnen zich de komende weken nog steeds blijven melden. Omdat het prikken zonder afspraak succesvol verloopt, breidt de GGD het aantal locaties uit.

Dichtbij de inwoners van onze regio

Het oorspronkelijk plan was om het aantal vaccinatielocaties in het werkgebied van de GGD Hart voor Brabant af te bouwen naar twee (Veghel en Waalwijk). Maar om kleinschalige vaccinatieactiviteiten mogelijk te maken werd eerder besloten om, naast Veghel en Waalwijk, ook Tilburg open te houden. De GGD vindt het belangrijk om dicht bij de inwoners in het werkgebied te vaccineren en makkelijk bereikbaar te zijn. Daarom wordt er vanaf donderdag 7 oktober (kleinschalig) de mogelijkheid geboden om je, in dezelfde regio’s als voorheen, zonder afspraak te laten vaccineren.

Vaccinatielocaties weer in gebruik genomen

Concreet betekent dit dat we in alle gemeenten waar we eerder de massavaccinatie uitvoerden terugkeren. Niet dagelijks, maar op een vaste dag één keer per week. In Berghem, Boxtel en Uden doen we dat op dezelfde plek waar we eerder prikten, namelijk in respectievelijk Sportcentrum Berghem, Prior van Milstraat en Sporthal de Braken. In Boxmeer zal een aantal keer een vaccinatie bus komen. In Den Bosch wordt er op dit moment naar een passende locatie gezocht. Op al deze locaties is het niet meer nodig om een afspraak te maken om gevaccineerd te worden tegen corona.