Afgelopen weekend stond in het teken van het NK teams in het Groenhovenbad in Gouda. Op zaterdag waren de aspiranten E, D en C aan de beurt, dit is de jeugd t/m 14 jaar. Maar liefst 4 Rosmalense teams (D gemengde ploeg, 2 C meisjes ploegen en C jongens ploeg) zijn aan de start verschenen.

Na een snelle wedstrijd waarbij de ploegen weinig konden uitrusten van het vorige onderdeel wisten een aantal Rosmalense ploegen op het podium te komen.
In totaal werden er 5 onderdelen gezwommen. Vervoers estafette, wisselslagestafette, zwemvliesestafette, lijnredding en pop/ ringduiken voor ploegen. Bij het pop/ ringduiken voor ploegen zwemt de eerste zwemmer zo snel mogelijk naar de 25m waar bij de E en D een ring en bij de C een pop op de bodem ligt. Hij of zij duikt deze pop op en begint terug te zwemmen. Ondertussen zijn ook de andere 3 teamgenoten gaan zwemmen. Op 5 meter vanaf de kant liggen zijn als een treintje klaar, zodat de zwemmer met de pop/ ring aan kan sluiten. Met 4-en zwemt het team in de familiekopgreep, als een treintje, terug naar de finish.

In het teamklassement:
Brons voor de D-gemengd en voor de C-meisjes 1

Line throw :
Brons voor de D-jongens ( Bram Hirink – Samuel Robertson)
Zilver voor de C-meisjes (Lina Lafdali – Malaika van Helvoort)
Brons voor de C-meisjes (Lotte Vorstenbosch – Emma van Veen)

Naast deze podium plaatsen werd door de D-gemengd een clubrecord gezwommen op de 4x 25m ringvervoeren.

Op zondag waren de junioren, senioren en masters aan de beurt. Met 1 junioren B, en een senioren A team werd er gestreden om het Nederlands kampioenschap.
Ook zondag werd er goed en hard gezwommen. De onderdelen zijn bij deze categorieën net wat anders of zwaarder. Waar de jeugd met een duikring, of een half gevulde reddingspop moet zwemmen, mag deze categorie met een volle pop zwemmen. Zo ook bij de Linethrow, waar de redder vanaf de kant het slachtoffer een reddingslijn toe moet gooien en het "slachtoffer" z.s.m. naar de kant moet inhalen, is de afstand waarop het slachtoffer ligt bij de BAM sporters 12,5 meter. Bij de jeugd is deze afstand, afhankelijk van de categorie, 4, 6 of 8 meter. In totaal werden er 6 onderdelen gezwommen.

De junioren B behaalden het podium op de 3e plaats.

Naast deze 3e podiumplaats brak dit junioren B-team ook 4 clubrecords. De clubrecords op de hindernisestafette, het popduiken voor ploegen, de popvervoersestafette en de torpedoboei-estafette zijn weer aangescherpt.

De heren A hebben het clubrecord op de hindernisestafette aangescherpt.

Allemaal super gezwommen en gefeliciteerd!

De wedstrijdcommissie