Woonstichting JOOST en de Udense ontwikkelaar Hendriks Coppelmans gaan samen actief op zoek naar geschikte bouwlocaties voor sociale woningbouw. Volgens directeur-bestuurder Rob Dekker is het tekort aan betaalbare bouwlocaties een van de grootste knelpunten bij het bouwen van nieuwe huurwoningen. De intentieovereenkomst die vandaag gesloten werd, is gericht op het vinden van woningbouwlocaties in Boxtel, St. Michielsgestel (Den Dungen, Berlicum) en Den Bosch (Hintham, Rosmalen).

Hoe komen we snel aan meer betaalbare huurwoningen? Het houdt Rob Dekker dagelijks bezig. Met stip op 1 op het to-do lijstje staat de zoektocht naar geschikte plekken, zowel in- als uitbreidingslocaties. Maar hoe vind je die? Dekker ziet mogelijkheden in de samenwerking tussen corporaties, gemeenten en marktpartijen.

René Beks, directeur ontwikkeling & innovatie bij Hendriks Coppelmans, is met zijn bedrijf goed thuis in de sociale sector en wil graag investeren om samen met corporaties de wooncrisis te lijf te gaan. “Betaalbaarheid daar kunnen we met bijvoorbeeld conceptwoningen en prefab bouwen echt wel wat aan doen, maar dan moet er wel grond zijn om op te bouwen. Samen zie je sneller waar kansen liggen. Dat betekent van onze kant ook dat we heel creatief kijken: vastgoed dat leegstaat, oude sporthallen, schoolgebouwen, plekken die een woonfunctie kunnen krijgen, zoals onbenutte parkeerplaatsen. We kijken binnenstedelijk in de kernen maar ook aan de randen. En zien we iets interessants, dan pakken we dat met de mensen van JOOST snel op. Eventueel betrekken we de gemeente of een derde partij erbij.”