De 135 paardenkastanjebomen op de Parade, het mooiste en ook belangrijkste plein in

’s-Hertogenbosch, worden gemist. De Parade, een plein waar mensen flaneren, samenkomen en hopelijk straks weer beschutting kunnen zoeken als de 122 nieuwe Lindes en Iepen worden geplaatst, eind november/ begin december 2021. Bomen zijn onmisbaar… Voor zuurstof. Voor de biodiversiteit. Voor verkoeling. Voor al het leven om ons heen. Kortom voor geluk. Want wat is er Vrediger, Vrijer en Vriendelijker dan een boom?

Breng een Ode ter herinnering aan de Paradebomen en schrijf een boomgedicht, iedereen kan meedoen

Een boomgedicht bestaat uit 8 regels met 14 woorden in het ritme: 1 / 2 / 3 / 3 / 2 / 1 / 1 / 1 woorden. Stuur je gedicht uiterlijk dinsdag 16 november naar: wijstaanvoor@gmail.com ovv gedicht Paradebomen. De eerste 50 ingestuurde gedichten krijgen een boomschijf mét brandstempel cadeau, gemaakt door stichting Stadshout.

Als bomen konden spreken..

Van oude Paradeboomschijven leggen we de woorden van het winnende gedicht groots op de Parade in een tijdelijk kunstwerk. Van de gedichten Top 3, die de jury kiest, worden ansichtkaarten gedrukt. Deze worden gratis verspreid via de aangrenzende horeca en Huis73.

Ode aan Paradebomen is een project van Marianne van Heeswijk 06-45342223 en Birgitta Hermans 06-27618621. www.ikstavoor.nl