Inmiddels is Woonstichting JOOST ruim 2 jaar oud. Hoe doen we het ten opzichte van andere corporaties in de sector? De jaarlijkse Aedes Benchmark geeft ons een goed beeld. We scoren op alle onderdelen een mooie B. En ook onze dienstverlening wordt door onze huurders positief gewaardeerd met een mooi gemiddelde van een 7,8. Daar zijn we trots op!

De resultaten van de Aedes Benchmark 2021 werden door Aedes openbaar gemaakt. Aedes is de branchevereniging voor alle woningcorporaties in Nederland. Er worden in de benchmark geen cijfers maar letters toegekend. Een A-score betekent een bovengemiddelde prestatie, een B-score gemiddeld en een C-score is onder gemiddeld.

Op het onderdeel Onderhoud & Verbetering valt op dat wij veel investeren in de kwaliteit van onze woningen. Per woning investeren wij gemiddeld € 2.866. Dat is iets meer dan het gemiddelde in de sector. Binnen JOOST is ook veel aandacht voor Duurzaamheid. Hier scoren we -evenals vorig jaar- een mooie B.

Op het prestatieveld Huurdersoordeel worden we beoordeeld met gemiddeld een B. Eenzelfde score als vorig jaar. We krijgen mooie rapportcijfers. Huurders die bij ons een reparatieverzoek hebben gemeld, waarderen ons gemiddeld met een 7,9. Onze vertrekkende huurders beoordelen onze dienstverlening met een 7,7 en onze nieuwe huurders met gemiddeld een 7,8.

Uit de benchmark blijkt dat onze bedrijfslasten per verhuurde woning iets hoger zijn (€ 879) dan gemiddeld in de sector (€ 846). Ten opzichte van vorig jaar zijn onze bedrijfslasten echter fors gedaald. Toen lag dit nog op € 1.065. Dat had vooral te maken met de extra kosten die we hadden moeten maken vanwege de fusie.