Eind december verstuurde de gemeente aanslagbiljetten gemeentelijke belastingen. Inwoners en bedrijven die nog geen aanslagbiljet voor 2021, 2020 of 2019 ontvingen, ontvangen deze mogelijk nu. Op dit biljet staan onder andere de WOZ-beschikking, de onroerende-zaakbelastingen, rioolheffing en de afvalstoffenheffing. Ook ontvangen de meeste ondernemers nu de aanslag precariobelasting voor 2021.

Waarom een aanslag?

Alle inwoners van ’s-Hertogenbosch betalen gemeentelijke belastingen. U betaalt ook als u een bedrijf of pand in eigendom hebt, of gebruik maakt van een bedrijfspand. De gemeente gebruikt de belastingopbrengsten onder andere voor de voorzieningen in de stad.

WOZ-beschikking en de WOZ-waarde?

De gemeente moet elk jaar een nieuwe waarde vaststellen voor alle panden in de gemeente. Deze WOZ-waarde maakt de gemeente kenbaar aan de belanghebbende(n) van het pand met een WOZ-beschikking op het aanslagbiljet.

Bezwaar

Niet eens met de WOZ-waarde of roept deze vragen op? Bel dan eerst met (073) 615 53 53. Wellicht kunnen wij uw vragen snel beantwoorden of de waarde aanpassen. U kunt bellen tussen 8.30 en 17.00 uur. Het nummer is opengesteld tot en met 11 februari 2022.

Bent u het niet eens met de aanslag gemeentelijke belastingen? Dan kunt u bezwaar maken.

Betaling

Een vraag over het betalen van uw aanslag? Of wilt u via automatische incasso betalen? Op de pagina Betalen gemeentelijke belastingen leest u meer.

Kwijtschelding

Kunt u de aanslag om financiële redenen niet betalen? Dan kunt u kwijtschelding aanvragen.

Aanslagbiljet digitaal ontvangen?

Ontvangt u uw aanslag voortaan liever digitaal? Dat kan via de berichtenbox in MijnOverheid. Hebt u zich al eerder aangemeld? Dan ontvangt u de aanslag nu digitaal.