GGD Hart voor Brabant zet mobiele teams in om mensen te boosteren. De teams gaan mensen vaccineren die thuis wonen en niet zelf naar een prikstraat kunnen komen of die woonachtig zijn in een instelling zonder medische dienst.

Niet iedereen mobiel genoeg

GGD Hart voor Brabant heeft 9 vaccinatielocaties verspreid door haar werkgebied, van Tilburg tot Land van Cuijk. Maar niet iedereen die thuis woont is mobiel genoeg om daar zelf naartoe te komen. Nu de omikronvariant van het virus om zich heen grijpt, is het noodzakelijk het boosteren te versnellen. Juist voor deze kwetsbare groep is het van belang dat die zo snel mogelijk een boosterprik krijgt.

Arbeidsintensiever

Op onze vaccinatielocaties zetten we zoveel mogelijk prikken in een uur. Uiteraard op een verantwoorde manier. Maar als je iemand thuis gaat vaccineren, is dat arbeidsintensiever. Zo moet er bijvoorbeeld altijd een arts aanwezig zijn. De arts kan mensen de boosterprik geven en tevens toezicht houden op eventuele bijwerkingen. Veiligheid staat voorop. Ook is het belangrijk dat de boosterprik goed geregistreerd wordt zodat mensen de QR-code in de CoronaCheck app kunnen updaten.

Route uitstippelen

We zetten zes teams in bestaande uit drie personen die instellingen zonder medische dienst bezoeken. Ieder team bestaat uit een administratief medewerker voor de registratie van de vaccinaties, een prikker en een arts. Voor niet mobiele thuiswonenden zetten we duo’s in die bij mensen thuis langs gaan. Vooraf wordt een route uitgestippeld zodat ze zo efficiënt mogelijk kunnen werken.