Theater breidt klimaat-serie uit met nieuwe voorstelling
Tijdens de Nationale Klimaatweek vorig jaar, lanceerde Theater aan de Parade Klimaatmakers: een nieuwe serie met genre-overschrijdende voorstellingen over het klimaat. Het theater breidt deze serie in het voorjaar uit met Overvloed, een voorstelling waarin cabaretier Patrick Nederkoorn en wetenschapper Sjoerd Groeskamp hun krachten bundelen en de toekomst zo waarschijnlijk mogelijk proberen te voorspellen. Overvloed is donderdag 26 mei a.s. om 20:30 uur te zien in PERRON-3 in Rosmalen.
Over Patrick Nederkoorn & Sjoerd Groeskamp
Fysisch oceanograaf Sjoerd Groeskamp werd bekend door het bedenken van een dam tussen Engeland en Noorwegen om Nederland te beschermen tegen de stijgende zeespiegel. Cabaretier Patrick Nederkoorn speelde in Duitsland een voorstelling over klimaatverandering en migratie met de titel Die Holländer Kommen en toert nu in Nederland met de voorstelling Hoogtij.