Fotoclub ’t Spectrum in Rosmalen is een fotoclub waar amateurfotografen hun passie voor fotograferen met elkaar delen. De fotoclub is al meer dan 40 jaar actief.
Doel van de club is om enthousiaste fotografen bij elkaar te brengen en van elkaar te leren om nog betere foto’s te maken.
Iedere tweede donderdag van de maand is er een clubavond. Onder normale omstandigheden zijn deze avonden in Perron 3 in Rosmalen. Gedurende de corona maatregelen zijn de clubavonden online via Zoom gehouden.
Tijdens deze avonden laten de leden elkaar hun foto zien die zij de afgelopen maand hebben gemaakt aan de hand van een thema. De thema’s worden één keer per jaar voor het hele jaar vastgesteld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende de thema’s : spiegeling, schaduwen, industrie, contrastrijk zwart/wit.
Iedere foto wordt kritisch opbouwend besproken en eventueel worden er tips te verbetering gegeven.
Als de fotograaf het wil, kan hij/zij aan de hand van de tips de foto bewerken en deze de volgende maand weer laten zien. Besproken wordt dan of de tip(s) de foto daadwerkelijk hebben verbeterd.
Naast de thema foto kan er ook een ‘vrij werk’ foto worden getoond.
Tijdens de clubavond wordt soms een gastspreker over een bepaald onderwerp uitgenodigd.
Eén keer per maand wordt er, naast de clubavond, door de leden een activiteit georganiseerd om met elkaar te gaan fotograferen. Denk bijvoorbeeld aan straatfotografie, fotograferen in de avond, natuurfotografie, architectuur, etc.
Om de paar jaar wordt er een foto expositie georganiseerd. Vol trots laten de fotografen dan hun foto’s aan het publiek zien.
Fotoclub ’t Spectrum heeft weer plaats voor nieuwe leden. Ben je enthousiast geworden en wil je weten of de club wat voor jou is, ga dan naar de website : www.fotoclubtspectrum.nl.
Je kunt via de website een mail sturen, waarna er contact met je wordt opgenomen.
De club zal je dan van harte uitnodigen om vrijblijvend een clubavond en/of fotografeer activiteit bij te wonen.