De gemeente ’s-Hertogenbosch is een koopovereenkomst aangegaan met Rialto Vastgoedontwikkeling B.V. over de bouw van het wijkwinkelcentrum in het Centrum van De Groote Wielen. Na de recente oplevering van de school Campus aan de Lanen staat daarmee de volgende grote ontwikkeling in De Groote Wielen in de startblokken.

Het nieuwe wijkwinkelcentrum – met een oppervlakte van zo’n 7.000 m2 – komt deels in De Vesting en deels in het Waterpark te liggen. Het centrum biedt plek aan twee supermarkten, diverse dagwinkels, een gezondheidscentrum, appartementen en eengezinswoningen.

Op het dak van het winkelcentrum komt een glooiend park. Langs de Groote Wielenplas wordt een mooie kade aangelegd met een gezellig plein met kleinschalige horeca aan het water. Deze combinatie van voorzieningen en recreatie zorgt ervoor dat deze plek straks hét centrum is voor de hele wijk.

De eerste supermarkt opent zijn deuren dan in juli 2023. Het nieuwe winkelcentrum komt in de plaats van de tijdelijke winkels op de hoek van de Groote Wielenlaan/Vlietdijk.

Van de 600 woningen die in het Centrum worden gebouwd zijn zo’n 150 bedoeld voor sociale huur. Het percentage sociale huurwoningen in De Groote Wielen is daarmee opgeschroefd en ligt nu op zo’n 23%. Ook komen er middeldure huurwoningen en koopwoningen.

De woningen komen te liggen in de centrumgebieden Tuinenrijk, De Vesting en Waterpark. Naast de overeenkomst met Rialto is voor het Centrum ook een overeenkomst gesloten met Hertogbouw voor de ontwikkeling en realisatie van 130 woningen in het plandeel Tuinenrijk. Overeenkomsten met andere ontwikkelaars en woningcorporatie Zayaz voor de plandelen De Vesting en Waterpark volgen op korte termijn.