Wij bewoners van de Keizerstraat wonen in de rand van het centrum van Rosmalen. Dat is mooi wonen, mede dankzij het feit dat we nabij het rijke pallet aan voorzieningen in het centrum wonen: de winkels, cafés en restaurants en net even verderop Perron 3.

Maar er is één handicap, er wordt op de Dorpsstraat en Burgemeester Nieuwenhuizenstraat aanmerkelijk harder gereden dan de gestelde grens van 30 km per uur in deze 30 km-zone.

Ons verzoek om op de oversteek Keizerstraat-Dorpsstraat een zebrapad aan te leggen is eerder afgewezen omdat de gemeente daarin “zeer terughoudend” is in 30 km-zones en er zou uit metingen uit 2019 blijken dat er niet structureel te hard wordt gereden. Allemaal tot uw dienst maar wij ervaren de situatie niet bepaald als veilig, er wordt dagelijks met regelmaat aanmerkelijk harder gereden dan 30 km per uur.

Normaal is 50 á 60 km en nog veel harder is geen uitzondering in de Dorpsstraat – Burg. Nieuwenhuizenstraat en dat ondermijnt het veilig kunnen oversteken door bewoners uit ons wooncomplex. Wij zijn inwoners van Rosmalen op hogere leeftijd en niet in staat even snel een sprintje te trekken om de oversteek te nemen.

De afgelopen jaren hebben we meerdere keren aan de bel getrokken bij de gemeente en ook hebben we in november onze visie gegeven met betrekking tot het “Voornemen verkeersbesluit wijzigen diverse verkeersmaatregelen in het centrumgebied van Rosmalen” (zie bijlage)

Maar we zijn er niet gerust op dat er naar ons geluisterd wordt, vandaar dat wij als bewoners van het Keizerstraat-complex Gildestaete besloten hebben tot een Zebrapad-actie. Op donderdagmiddag 17 februari om 15.30 uur leggen wij zelf een Zebrapad aan op de oversteek Keizerstaat-Dorpstraat.

Ons motto: het is mooi geweest WIJ LATEN ONS NIET VAN DE SOKKEN RIJDEN!

Frank van Thiel

Gérard der Kinderen

Jan Pos