Van vrijdag 25 februari tot en met dinsdag 1 maart kleurt de stad rood, wit, geel en vieren we carnaval in Oeteldonk! Vier je carnaval in Oeteldonk, dan is dit hèndig om te weten:

Carnaval wordt gevierd in de horeca, op de terrassen, en ook in de openbare ruimte. Net zoals andere jaren. Carnaval buiten is vrij toegankelijk. Horeca zorgt tot middernacht voor muziek buiten, buitenbarren en bierluiken. De ruimte voor carnavalsvierders blijft wel minder dan voorgaande jaren doordat er geen tenten en uitbouwen zijn. De oproep is daarom om carnaval in je eigen gemeente te vieren.

Sluitingstijden horeca carnaval. De horeca sluit binnen om 01.00 uur. Om 00.00 uur sluiten de buitenbarren en stopt daar ook de muziek.

Toiletbezoek .. Hoge nood? Voor 50 eurocent kun je gebruik maken van de toiletten.

Een toilet is nooit ver weg:

Stationsplein (ook voor mindervalide) Visstraat

Korenbrugstraat Minderbroedersstraat

Marktstraat (ook voor mindervalide) Achter het Stadhuis

Kerkstraat (ook voor mindervalide) Parade (ook voor mindervalide)

Voorkom een wildplasboete van 159 euro.

Glasvrij carnaval

Net als andere jaren vieren we in Oeteldonk glasvrij carnaval. Het verkopen en gebruiken van glas is tijdens carnaval in de gehele binnenstad verboden. Hiermee verkleinen we de kans op ongelukken en gevaarlijke incidenten.

Parkeren

Bezoekt u Oeteldonk met de auto? Maak dan gebruik van de transferia in de stad. Dit is niet alleen voordelig, zo vermijdt u ook de drukke binnenstad met de auto. Of parkeer in een van de zeven parkeergarages van onze stad. Let op! Parkeergarage St. Josephstraat is tijdens carnaval niet beschikbaar voor auto’s.

EHBO nodig? Op de Pensmarkt en de Parade worden EHBO-posten ingericht. Op de Parade is er ook een jongerenkeet met speciale aandacht voor jongeren die overmatig alcohol- en of drugs gebruikt hebben.

Fietsenstallingen

Komt u op de fiets naar de binnenstad? Zet uw fiets dan in een van de vijf gratis fietsenstallingen. Tijdens carnaval is Parkeergarage St. Josephstraat een EXTRA fietsenstalling. Hier staat uw fiets niet alleen droog en bewaakt, maar zo houden we ook de straten vrij voor carnavalsvierders.

Kom je met het openbaar vervoer? Plan je reis in de reisplanner van OV9292.

Veel plezier!