#CitieswithUkraine vraagt landelijke aandacht voor de situatie in Oekraïne. Ook in ’s-Hertogenbosch doen wij hier aan mee. Samen willen we stil staan bij de oorlog, de vluchtelingen, het verdriet en de zorgen. We willen aandacht vragen voor vrede.

Dat moment maken we mogelijk in het Stadhuis (ingang Marktzijde). Op zaterdag 12 maart is deze plek aan de Markt open. Van 13.00 tot 14.30 uur zijn inwoners uit ’s-Hertogenbosch van harte welkom.

Wat kunt u verwachten?

Oekraïne raakt ons allemaal. De gemeente zoekt nu uit hoe we vluchtelingen uit dit land snel opvang kunnen bieden. Nu en voor langer. Hulp doen we samen, zoals we dat kennen in ’s-Hertogenbosch. Met lokale partijen en inwoners.

Zaterdag zijn er verschillende lokale organisaties en professionals. Denk aan stichting Vluchtelingenwerk, Het Rode Kruis en verschillende kerken. Ook verschillende leden van het stadsbestuur en collega’s van de gemeente zijn aanwezig. Samen willen ze er zijn voor de Oekraïense gemeenschap. Maar ook voor de Russische gemeenschap in ‘s-Hertogenbosch.

Kom vooral langs wanneer u uw persoonlijke verhaal wilt delen. Of wanneer u concrete vragen heeft waar we u of een van de lokale partijen verder bij kan helpen. Ook als u behoefte heeft aan een luisterend oor, bent u van harte welkom.