Woensdagavond 16 maart kunt u via Dtv Den Bosch de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen van ’s-Hertogenbosch live volgen. De live-uitzending start om 21.30 uur en geeft u een interessant kijkje in het verloop van de binnenkomst van alle stemmen.

Hoe stemmen verschillende wijken en dorpen en hoe stemt uiteindelijk de gemeente ’s-Hertogenbosch? De verwachting is dat rond 23.30 uur door burgemeester Jack Mikkers de voorlopige einduitslag en zetelverdeling kan worden gepresenteerd. Naast presentaties ziet u deze avond korte reportages en interviews met onder andere de lijsttrekkers.

Dtv Den Bosch is te bekijken via Ziggo (kanaal 40) en bij KPN, Telfort en XS4ALL kanaal 1301.

De uitzending wordt ook live gestreamd via LivestreamBus.

Hoe wordt de uitslag van de verkiezingen bekend gemaakt?

Op woensdag 16 maart wordt ‘s avonds al een voorlopige uitslag bekend gemaakt. Nadat op alle stembureaus de stemmen op partijniveau zijn geteld, wordt bekend gemaakt hoeveel stemmen er op elke partij zijn uitgebracht. Deze voorlopige uitslag plaatsen we op

www.s-hertogenbosch.nl/verkiezingen.

De uitslag van de gemeenteraadsverkiezing wordt vastgesteld op maandag 21 maart 2022. Dit gebeurt tijdens de zitting van het centraal stembureau. Tijdens deze zitting wordt bekend hoeveel stemmen elke partij en kandidaat heeft ontvangen. Ook wordt de zetelverdeling bekend gemaakt.