Na een lange tijd van geen wedstrijden stond het weekend van 19/20 maart voor de wedstrijdploeg van Redding Brigade Rosmalen in het teken van de individuele lifesaving wedstrijd in Dordrecht. Lifesaving is de wedstrijdtak van het zwemmend redden.

Zaterdag om 6.30u stonden de jongste zwemmers paraat om af te reizen naar Dordrecht. De zwemmers t/m 14 jaar waren in de ochtend aan de beurt om het wedstrijdweekend te starten. Met een ploeg van 12 zwemmers verschenen we aan de start. De EDC zwommen 5 onderdelen. Bram Hirink zwom op de 50m ringduiken zo hard dat hij een 3e plek veroverde. In de middag kwamen de BAMmers (zwemmers van 15 jaar en ouder) aan bod. Zij waren met een ploeg van 7 zwemmers.

Zondag om 7.30u reisden we met 2 categorie B zwemmers af richting Dordrecht. De wedstrijddag begon met het zware onderdeel de 200m superlifesaver. Hierbij zwem je 75m, waarna je een pop van de bodem opduikt. Deze pop neem je mee naar de 100m waar je deze laat zakken nadat je de kant hebt aangetikt. Nu is het zaak dat je zo snel mogelijk je klaar gelegde zwemvliezen aantrekt en de rescue tube omhangt. Met je vliezen aan en de rescue tube om zwem je naar de 150m, hier zit een maatje op de kant die hier een pop vasthoudt. Na het aantikken van de kant moet de de pop zo snel mogelijk in de rescue tube klikken en dan 50m naar de finish zwemmen. Na dit zware onderdeel werden er nog 2 onderdelen gezwommen. Rond 16.00u werd de laatste serie gestart waarmee er een einde kwam aan een druk zwemweekend.