In Empel en de Groote Wielen doen de gemeente ’s-Hertogenbosch, politie en andere partners hun uiterste best om de buurt schoon, heel en veilig te houden. Maar dat kunnen én doen zij niet alleen. Is het u weleens opgevallen dat een groep buurtbewoners ‘s avonds door uw wijk fietst of loopt? Dat is het buurtpreventieteam. Zij zijn te herkennen aan hun jassen. Het buurtpreventieteam houdt de buurt in de gaten en meldt verdachte situaties. Inwoners zijn namelijk als de oren en ogen van de wijk.

Wat is een buurtpreventieteam?

Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep van actieve bewoners die toezicht houden in de wijk. Dat doen ze door een aantal keer per week gezamenlijk door de wijk te lopen. Als zij tijdens het lopen een onveilige situatie tegenkomen, geven ze dit door aan de gemeente en de politie. Hierdoor ontstaat er een veiligheidsnetwerk dat ervoor zorgt dat uw buurt veiliger en leefbaarder wordt.

Enkele weken geleden zijn nog meldingen geweest over een groep die ’s avonds laat herrie maken en via scooters lijken te dealen. Nadat dit signaal door het buurtpreventieteam is doorgegeven aan de wijkagente zijn deze voertuigen uit de buurt verdwenen. Maar denk ook aan de veiligheid van een bepaald persoon.

Laatst nog attendeerde iemand vanuit zijn auto twee buurtpreventieleden op een verwarde oude man die met zijn fiets was verdwaald. Het team heeft hem een betere jas gegeven. De man bleek Alzheimer te hebben en was helemaal verkleumd. De buurtpreventieleden zijn met hem meegefietst naar het huis waar hij woont in den Bosch Zuid.

Versterking gezocht!

Het buurtpreventieteam is altijd op zoek naar versterking. Een grote groep vrijwilligers maakt de klus gemakkelijker. Zo kost het minder tijd en zien we meer.

Kijk voor meer informatie op www.s-hertogenbosch.nl/samenzienwemeer.