De Laurentiuskerk bestaat als gebouw dit jaar 50 jaar. Wie er regelmatig vieringen bijwoont, heeft het zeker ervaren: de Laurentiuskerk vormt het huis van een levende geloofsgemeenschap, die elkaar in goede en slechte dagen vasthoudt in oprecht vertrouwen naar de toekomst. Er is volop geschreven en gesproken over de Laurentiuskerk.. Zowel bij het 25-jarig als bij het 40-jarig bestaan is een boekje verschenen waarin de geschiedenis uitvoerig is beschreven. We nemen er hier enkele hoogtepunten uit.

22 oktober 1961 kreeg de assistent van de Lambertusparochie, Piet Verstegen, een brief van bisschop Bekkers, waarin de oprichting van een nieuwe parochie werd bevestigd in een Rosmalense wijk die begrensd werd door de spoorlijn en de weg ‘s-Hertogenbosch-Nijmegen. Na veelvuldig overleg met het gemeentebestuur en de drie al bestaande kerkbesturen (Lambertus, Bernadette en Anna) werd als naam van de nieuwe parochie gekozen voor Laurentius. Na een verblijf in diverse locaties in de wijk Molenhoek werd op 30 april 1972 het typische kerkgebouw ingezegend door bisschop Jan Bluijssen. Geheel in de sfeer van die tijd was gekozen voor een sober gebouw in Bossche School-stijl. Het gebouw nodigt uit tot vieringen waarin het vooral om de gemeenschap van gelovigen gaat. Daarom zijn er ook diverse ruimten in het gebouw waarin naar hartelust voorbereid, geknutseld, vergaderd en gestudeerd kan worden. Een ruime bar zorgt dat er ook ruimte is voor ontmoeting.

Zondag 24 april om 11.00 uur vindt een feestelijke eucharistieviering plaats, gevolgd door een gezellig samenzijn voor iedereen die zich bij de Laurentius betrokken voelt..