Met de film “Teenbeat” gaan de makers 2 ½ uur lang terug naar de tweede helft van de jaren 60. De tijd van brommers, dancings, “moeilijke ouders” en opstandige jeugd. De tijd ook dat de school en de kerk heel veel invloed hadden op het leven van de tiener.

 

Heemkundekring Rosmalen heeft deze film naar Rosmalen kunnen halen.

“Teenbeat” handelt over de jaren zestig waarin een groot deel van de jeugd zich probeerde af te zetten tegen het, in hun ogen, maatschappelijke keurslijf.

Hans is voorbestemd om het bedrijf van zijn vader over te nemen en mede daardoor ook flink te studeren zodat hij klaar is voor de toekomst.

Maar als zanger van beatband “The Supertones” komt hij in de gelegenheid zich meer vrijheid te verschaffen, waarbij het bedrijf van thuis steeds verder uit beeld raakt. Als dan ook nog een meisje zijn weg kruist waar ze thuis niet zo gek op zijn, neemt het verhaal een heel andere wending dan zijn ouders hadden gehoopt.

 

In totaal is er 7 jaar aan deze film gewerkt van script schrijven tot en met de montage.     Zo’n 400 mensen hebben er aan meegewerkt, waaronder 39 acteurs die gewoon met hart  en ziel zichzelf spelen, honderden figuranten en mensen die diensten, locaties en attributen hebben aangeboden. Verhaal, scenario, organisatie en regie door Antoon Kerkhof. Camera Wiljan van Lankvelt.

 

Duizenden belangstellenden bezochten intussen de vertoningen. Voor de wat oudere mensen is het een feest van herkenning. Voor de jongeren is het de beleving van een stuk historie waarin de basis werd gelegd voor veel dingen in de hedendaagse maatschappij.

 

Teenbeat is te zien in Perron 3 op 22 april, aanvang 19.30 uur. Reserveren kan via: www.perron-3.nl.