Deze zomer vinden op de Parade in ‘s-Hertogenbosch de Europese Kampioenschappen Petanque 2022 plaats. In aanloop naar de Europese titelstrijd kunnen oud en jong in de gemeente ‘s-Hertogenbosch deze zomer vanaf dinsdag 7 juni al meedoen aan het jeu de boules wijktoernooi.

Naar aanleiding van een succesvolle pilot in 2021 in ‘s-Hertogenbosch worden deze ‘Brabantse Boules’ nu door heel Noord-Brabant uitgerold; ‘s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Roosendaal, Helmond en Eindhoven. Tijdens deze wijktoernooien kunnen deelnemers meedoen én nieuwe vriendschappen opdoen.

Wijktoernooien

Op 7 juni aanstaande vindt de eerste van 16 avonden van het Brabantse Boules Jeu de Boules wijktoernooi plaats. De wijktoernooien worden dit jaar in de Zuid, West, Rosmalen en Engelen  gespeeld. Deelnemers worden op vier avonden aan verschillende deelnemers uit hun wijk gekoppeld.

Samen met professionele partijen als Farent, Humanitas en Stichting Met je Hart wordt geprobeerd zoveel mogelijk deelnemers te bereiken. Na de verschillende poulewedstrijden in de wijk -waarbij plezier voorop staat- vindt op donderdag 7 juli de finale plaats in de tuinen van de Sint-Jan.

Alle informatie is te vinden op de website van Brabantse Boules. Inschrijven kan via de site en deelname is gratis.