Henk Kerkhof heeft op zondag 15 Mei een persoonlijke onderscheiding mogen ontvangen uit handen van Prins Dirk d`n Urste, het ‘Erekruis der Verdienste’.
Henk heeft dit met trots ontvangen.
Daar Henk jaren lid is geweest van C.C. de Kèpkes waren zij aanwezig om een muziekale serenade tebrengen voor hem.
Henk is in 1973 begonnen met het bouwen van een carnavalswagen samen met klanten van toen nog het café `t Centrum, later café de Kèp,Tijdens de optocht zorgde Henk ervoor dat de chauffeur van de tractor, de wagen goed door het dorp kon loodsen en lette erop dat er geen kinderen voor/onder de tractor/wagen kwamen.
In 1993 is die groep overgegaan in C.C. de Kèpkes, waar Henk actief aan deelnam.
Hij ging nog op muziekles op de bes-bas te kunnen blazen, toen de club besloot om muziek te gaan maken.
Een jaar of vijf geleden bedacht het bestuur dat het wellicht leuk was om ‘ome Henk’ te verrassen door als club gezellig te gaan lunchen bij hem, om zo de carnaval in te luiden.
Dit is zeer goed bevallen en nu heeft Henk hier een jaarlijkse traditie van gemaakt.
Een aantal jaren geleden kwam toen nog Prins Josephus d`n 1ste , lid van C.C de Kèpkes met zijn Adjudant Peter Konings naar de lunch.
Diezelfde Peter zag dat dit na al die jaren nog steeds als de start van carnaval voor de Kèpkes is bij Henk, en haalde dit aan bij Prins Dirk d`n Urste.
Deze was van mening dat iemand die al zoveel jaren met zoveel plezier aandacht steekt in het Rosmalens carnaval, deze persoon in aanmerking komt voor het ‘Erekruis der Verdienste’.

Tekst : Angela van de Wal   Foto’s :  Henk van Esch