De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval is op zoek naar nieuwe begeleiding voor de Jeugdraad van XI. Draag jij of dragen jullie het Zandhazendurps carnaval een warm hart toe, heb je affiniteit met tieners, ben je met carnaval niet op vakantie en wil je een handje helpen het carnaval in Zandhazendurp tot een succes te maken, dan gaan we graag met je in gesprek.

 

We zijn op zoek naar twee volwassen personen die van carnaval vieren houden en het leuk vinden om met een groep jeugd, variërend in leeftijd van 9 tot en met 11 jaar op pad te gaan tijdens de carnavalsevenementen tussen 11-11 en Aswoensdag. Je zorgt ervoor dat alles reilt en zeilt en dat er  gecommuniceerd wordt met de ouders via E-mail, Whatsapp en telefoon.

 

Het vrijwilligerswerk begint na de zomervakantie met het werven van enthousiaste kinderen vanaf groep 6 tot en met groep 8 die wel van een feestje houden. Dan zijn er drie bijeenkomsten van ongeveer een uurtje om de kinderen voor te bereiden op de jeugdprinsverkiezing en carnaval. We geven uitleg wat er van de kinderen, maar ook van de begeleiding verwacht en gevraagd wordt.

Dan is daar de grote dag van de jeugdprinsverkiezing en deze organiseer je aan de hand van een draaiboek dat al aanwezig is.

Na de verkiezingen richting het carnaval, bezoek je met de Jeugdraad andere evenementen zoals bijvoorbeeld een jeugdprinsentreffen of een ander evenement. Erg leuk en gezellig!

 

De week voorafgaand aan het feest der feesten gaan de activiteiten eigenlijk al beginnen…

De avond speciaal voor mensen met een beperking, de kinderfeesten, oplevering van de (jeugd)prinsenwagen en je eigen school bezoeken als Jeugdprins(es), adjudant of ceremoniemeester.

 

En dan 4 dagen carnaval! De activiteiten spelen zich hoofdzakelijk overdag af. In de avond kun je lekker zelf op stap. Door het jaar heen zijn er een paar vergaderingen waar je verwacht wordt aanwezig te zijn en van half maart tot september ligt alles weer even stil.

 

Er wordt nauw samengewerkt met de Dansgardes, die evenals de Jeugdraad van XI onderdeel zijn van de Stichting Vrienden Rosmalens Carnaval.

 

Mocht je enthousiast geworden zijn en meer informatie willen, stuur dan een email naar:

jeugdraad@zandhazendurp.nl