Op 15 juni is het European Focus Day. De Europese Dag tegen woninginbraak. Afgelopen jaar (2021) is er 367 keer aangifte gedaan tegen woninginbraak in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Dat is gemiddeld 1 woninginbraak per dag en dat zijn er 367 te veel. Uit onderzoek blijkt dat met de juiste preventiemaatregelen de kans op woninginbraak tot 80 procent afneemt. Wat doet u om een inbraak te voorkomen? Wilt u meer informatie kom op 15 juni naar de informatiewagen Veilig Wonen op de woensdagmarkt (08.30 – 15.00 uur).

Informatiewagen Veilig Wonen

De informatiewagen Veilig Wonen geeft informatie over het voorkomen van een inbraak. Wat kunt u zelf doen? Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw gevoel van veiligheid niet aangetast wordt? Wilt u iets delen, zoals een vermoeden of bent u op zoek naar een luisterend oor door een nare woninginbraakervaring? U bent van harte welkom bij de informatiewagen. Politie, wijkboa’s en preventiemedewerkers helpen u graag om de kans op woninginbraak in de toekomst te verkleinen.

European Focus Day

De European Focus Day is een initiatief van de EUCPN, het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie.

De activiteiten in Nederland worden georganiseerd door de politie, gemeenten, het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en het ministerie van Justitie en Veiligheid.