De afgelopen maanden zijn nog waarschuwingen uitgedeeld als een auto zonder ontheffing de Van Berckelstraat in reed. Deze week start de handhaving en worden boetes uitgedeeld. Het openbaar ministerie heeft hiervoor recent de toestemming gegeven. Deze boetes worden uitgeschreven en geïnd door het CJIB en niet door de gemeente ‘s-Hertogenbosch.

De Van Berckelstraat is per 22 april 2022 geopend als fietsstraat waar de lijnbus te gast is. Autoverkeer is niet meer toegestaan. We zien hier op toe door gebruik te maken van  kentekencamera’s. Rijdt iemand de straat in met de auto? Op dat moment maakt de camera een foto van het betreffende voertuig en volgt uiteindelijk een boete voor overtreding van het inrijverbod.

Autogebruikers die toch in de Van Berckelstraat moeten zijn kunnen hiervoor een tijdelijke ontheffing aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een incidentele activiteit zoals een verhuizing.