De testlocatie van GGD Hart voor Brabant aan de Hambakenwetering 1 in Den Bosch gaat sluiten, omdat het huurcontract afgelopen is. De laatste testdag is op 11 augustus 2022. Donderdag 11 augustus kun je voor de PCR-test van de GGD ook terecht bij de nieuwe locatie in Waalwijk aan de Gompenstraat 37 en op onze testlocaties in Tilburg en Cuijk. Vanaf 15 augustus gaan we in Waalwijk alle dagen testen.

Voorbereidingen testlocatie Rosmalen

Om een zo goed mogelijke spreiding te hebben in ons gebied zijn wij naast de nieuwe locatie in Waalwijk ook druk bezig met de voorbereiding van een nieuwe testlocatie in Rosmalen. We gaan de materialen van de locatie in Den Bosch verhuizen en de nieuwe locatie inrichten. We verwachten Rosmalen uiterlijk eind augustus te kunnen openen.

Een zelftest is de norm

Een zelftest is de norm. Het advies is om bij coronaklachten of contact met iemand die corona heeft een zelftest te doen. Voor sommige groepen blijft het advies om te testen met een PCR-test bij de GGD. Dit zijn zorgmedewerkers, mensen die wonen in een verpleeghuis of in een andere instelling met kwetsbare personen (70+ of met een ernstige afweerstoornis), mensen die thuis wonen en naar een dagbesteding gaan en mensen die geen zelftest kunnen doen, ook niet met hulp. Zij kunnen een afspraak maken op www.coronatest.nl.