Al een heel tijdje geleden ontstond bij Satisfaction Rosmalen, De Kentering en de Vrienden van Albert West de gedachte om voor de overleden zanger een eigentijds herinneringsteken te realiseren. De handen werden ineen geslagen, medewerking en financiële steun gezocht en op zoek gegaan naar een goede locatie. Een locatie die recht moet doen aan Albert, maar ook aan de creatie van Diederick Kraaijeveld, de internationaal befaamde kunstenaar die al veel groten der aarde heeft vereeuwigd.

Dankzij de bereidwilligheid van Apotheker Jan Andeweg kan het kunstwerk worden gemonteerd op de wand van zijn apotheek aan de Dorpsstraat 52, op het pleintje aan de zijde van De Kentering.

Het kunstwerk zal op vrijdag 2 september, de 73e verjaardag van de overleden artiest, worden onthuld.

Dat gebeurt om ongeveer om 16.20 uur door Joke en Josine, respectievelijk weduwe en dochter van Albert en Jack Mikkers, burgemeester van ‘s-Hertogenbosch. Bij dit informele gebeuren zullen er leuke momenten zijn met muzikale herinneringen aan Albert gelardeerd met enkele luchtige teksten uitgesproken door enkele van de aanwezige betrokkenen.

Iedereen is om 16.00 uur welkom op het pleintje bij De Kentering, Dorpsstraat 54 in Rosmalen. Daar wordt een kwartiertje later het kunstwerk onthuld.

Wij hopen van harte u die middag te mogen begroeten.

In aansluiting is er voor genodigden nog een informele bijeenkomst in de Blauwe Zaal van De Kentering.

De onthulling van het kunstwerk is een mooie opmaat voor het muzikaal eerbetoon aan Albert West dat zaterdag 15 oktober a.s. gehouden wordt in de Theaterzaal van De Kentering.