Na een succesvol NK ocean voor de aspiranten EDC was het afgelopen weekend tijd voor de Boardkampioenschappen. Als afsluiting van het oceanseizoen en voor de ABM-categorieën de laatste training voor het NK, werd er om de titel RBR boardkampioen(e) 2022 gestreden.

A heren: Daan Suijkerbuijk

Veel tijd om stil te zitten was er niet op naar het volgende Ocean event, het Nederlands Kampioenschap Ocean voor de BAM. In onze lifesaving sport ben je vanaf het jaar dat je 15 geen aspirant meer, maar dan stroom je door naar de Junioren, Senioren en Masters, ofwel de BAM.

Het weekend van 10/11 september stond, voor deze categorie, in het teken van het NK-Ocean op de stranden van het Zuid-Hollandse Ouddorp. Rosmalen verscheen met 10 sporters aan de start.

Teun de Jager liep zo hard dat hij een mooie 3e plek wist te behalen.

Bij de dames pakte op de beachflags Sam Geurts van Kessel helaas net geen podiumplaats. Bij de heren zag de uitslag er op dit onderdeel anders uit. Plek 1 t/m 4 en 6 werden door Rosmalen overmeesterd. Daniël Scholten werd hierbij Nederlands Kampioen.

Zondag om 8.30u stonden we weer op het strand met 2 sporters. Daan Suijkerbuijk en Daniël Scholten begonnen aan de beachsprint. Helaas verstapte Daan zich waardoor hij niet de finale behaalde. Daniël echter rende in zijn serie hard genoeg om zich te kwalificeren voor de finale en werd dan ook op dit onderdeel Nederlands Kampioen.

Een heerlijk weekend, mooie ervaring en prestaties. Meerdere finales en podiumplekken en daarnaast 2x Nederlands Kampioen.