KuBra-Art Rosmalen presenteert een tentoonstelling waar ervaren grafische kunstenaars en publiek elkaar ontmoeten.
De expositie komt voort uit en sluit aan op de 4e landelijke grafiektriënnale Grafiek2022, een terugkerend grafiekevenement van stichting Grafein.

Op zaterdag 1 oktober om 14.00 uur wordt de manifestatie ‘Na-Drukkelijk’ in en om galerie KuBra-Art, Achter de Driesprong 9 in Rosmalen geopend met steendruk-demonstraties, verhalen over grafiek door de kunstenaars en hapjes en drankjes.
De steendrukpers staat klaar!

Grafiek is een vorm van beeldende kunst waarbij de kunstenaar gebruikmaakt van een grafische druktechniek om een werk in gelimiteerde oplage te vervaardigen, ieder druk wordt door de kunstenaar met de hand genummerd en gesigneerd, waardoor betaalbaar. Wie grafiek aanschaft, heeft dus een stukje ambacht in huis.

Nieuwe grafische originele kunstwerken ingelijst en los worden getoond van o.a. de Brabantse kunstenaars Noëlla Pirard (linodruk), Larissa Beentjes (zeefdruk/keramiek), Mabel Mulder (litho- en linodruk), Diana van Oort (Haiku fotobewerking), Ria van Uden (ecoprint), Marion van Bergen (houtsnede druk), Ans Schrieks (zeefdruk) en gastkunstenaar Marie-Louise Hooymans (linodruk).

De getoonde litho’s van de internationaal bekende kunstenaar Poen de Wijs, zijn een hommage aan de in 2014 overleden kunstenaar.
Tevens zijn er losse, gesigneerde, originele etsen van Cornelis M van de Woerd en ingelijste steendrukken van Ad Arma. In 11 etalages van winkels in het centrum van Rosmalen zijn hoogwaardige zeefdrukken van diverse kunstenaars te bewonderen, vervaardigd door meesterdrukker Wim Habraken van Atelier Kurtface.

Om kennis te maken met één van de vormen van grafiek, de linosnede, is er op dinsdag 18 oktober van 13.30 tot 16.30 uur een extra workshop, gegeven door Marie-Louise Hooymans.
(Meer info: www.stichtingkubra.nl – workshops)

In de lunchroom van Hema Rosmalen zal in deze periode fotografie te zien zijn van de fotoclub ’t Spectrum Rosmalen.

De expositie in de KuBra-Art Galerie loopt van 1 oktober t/m 6 november 2022 en is van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur vrij te bezoeken.
Meer info: www.stichtingkubra.nl