In de week van 19 tot en 23 september verzorgen trainers van de clubs uit de Eredivisie en Eerste Divisie een training voor een G-voetbalteam van een amateurclub in de eigen regio. Dit doen ze in het kader van Coaches on Tour, het initiatief van Coaches Betaald Voetbal dat voorheen bekend stond als de G-voetbaldag in Barendrecht.

De G-voetbaldag in Barendracht startte in 1993 naar een idee van de toenmalig directeur van de CBV, Jan Reker. Compleet met de echte tenues, officiële scheidsrechters én de begeleiding van een beroemde voetbalcoach. Door de jaren heen hebben zo’n beetje alle grote namen uit de Nederlandse voetbalwereld medewerking verleend. Van Louis van Gaal tot Guus Hiddink, van Willem van Hanegem tot Leo Beenhakker.

In 2020 kon de voetbaldag vanwege corona helaas niet doorgaan, maar in 2021 werd een alternatief bedacht. In plaats van alle betaald voetbalcoaches naar Barendrecht te halen, werd de trainers gevraagd om een G-voetbalteam bij een vereniging in de eigen regio te bezoeken. Dit gebeurde onder de noemer Coaches on Tour.

Ook dit jaar is er daarom gekozen voor een Coaches on Tour editie van het CBV evenement.

De meeste clubs bezoeken daarbij tussen 19 en 23 september een G-voetbalteam in de regio.