De kinderboekenweek is in zicht! Van 5 t/m 16 oktober vieren we feest in het teken van het kinderboek, ditmaal binnen het thema ‘Gi-Ga-Groen’. Om deze ‘week’ groots af te sluiten, nodigen Boekhandel De Omslag en Bibliotheek Rosmalen kinderen (8 – 12 jaar) én hun ouders uit voor de Gi-Ga-Groene Doe-middag op zondag 16 oktober bij PERRON-3. Wie gaat er met ons mee op avontuur?

Een greep uit het programma:

Griezelig bezoek

Tijdens de Gi-Ga-Groene Doe-middag brengt niemand minder dan Schrijfster Tosca Menten ons een bezoek! Tosca neemt ons mee naar de wondere wereld van de Oerwoudgriezels…

De slimme tuin

Wat voor slimme eigenschappen hebben planten in de toekomst nodig? Misschien kunnen ze wel praten, dansen of licht geven in het donker! In een pop-up bio-laboratorium onderzoeken we de eigenschappen.

Groene groet

Ben jij al eens in het tropisch regenwoud van de Amazone geweest? Of heb je weleens gestruind door het Speulder- en Sprielderbos? Trek dan je wandelschoenen aan en neem je verrekijker, rugzak en tropenhoed mee.

Tuinieren een makkie?

Hou je van alles dat groeit en bloeit, maar heb je geen groene vingers? Geen probleem! We gaan aan samen een terrarium maken. Zo is tuinieren ineens een makkie! Vergeet niet om zelf een petfles mee te nemen voor deze activiteit.

Bij binnenkomst krijg je een tijdschema, zodat je zeker weten alle activiteiten kunt bezoeken. Om 13:15 uur openen we de deuren, waarna de eerste activiteit om 13:30 uur start. Kom dus op tijd!

Kaarten (leden: €7,50 -, niet leden: €10) zijn te koop via de website van Huis73: https://huis73.op-shop.nl/21245/gi-ga-groene-doe-middag-rosmalen/16-10-2022 . Zowel ouders als kinderen kopen een kaartje.

Zondag 16 oktober | 13:15 – 16:45 uur | PERRON-3 Rosmalen