We zijn weer volop bezig met de voorbereidingen voor carnaval 2023.

Op dinsdag 21 februari 2023 organiseert de commissie Zandhazendweil weer haar Zandhazendweilfestival.

Na het succes van de voorgaande jaren met meer dan 25 kapellen en bijna 500 muzikanten op deze middag in Zandhazendurp. Het kapellenfestival wordt gehouden in het gezellige centrum van ons durpke met diverse (vrije) podia in en rond de plaatselijke horecagelegenheden. Naast een muzikaal goed gevulde middag is er op deze middag vertier voor jong en oud! De deelname is gratis en inschrijven kan door te mailen naar zandhazendweil@gmail.com.

Wij bieden elke muzikant: 2 consumpties en een broodje met een warme snack. Elke kapel wordt 3 keer in het programma opgenomen om in verschillende cafés een optreden van 20 minuten te verzorgen.

Tevens zijn er enkele vrije podia om extra op te treden voor wie zin heeft. In de programmering kan ook rekening worden gehouden met afwijkende aankomst- of vertrektijden. Het festival begint om 12.30 uur en wordt om 17.00 uur afgesloten.

Voor de vroege vogels is er nog de gelegenheid om deel te nemen aan het Früshoppen, vanaf 10.30 uur in De Kentering, waar tevens ook de aftrap van het festival plaatsvindt.

Reistip: Rosmalen heeft een NS station wat zich op 5 minuten lopen van het centrum bevindt.

Tevens is er in het centrum ruime parkeergelegenheid (ook voor touringcars) op het Gildeplein nabij De Kentering.