Afgelopen week heeft de combinatie van Rosmalense en Goudse sporters 7 medailles veroverd bij het WK Lifesaving in Riccione Italië. Na 2 jaar wachten vanwege corona konden de sporters dan eindelijk weer genieten 6 dagen sportieve strijd met lifesavers van de hele wereld. In het zwembad wisten Hans te Hennepe en Robert van Dam wereldkampioen te worden op de line throw in de leeftijdsklasse 50-54, een kort nummer waarbij iemand zo snel mogelijk gered moet worden. Ook de jongere teamgenoten Martijn Kuhn en Erik van Dalen wisten hierbij erg goed te scoren en wisten de zilveren medaille in de wacht te slepen.

Tijdens de strand en zee onderdelen werden nog meer medailles behaald. Robert Hendriks zowel bij de beachflags (een afvalrace op het strand waarbij een “flag” na een sprint van 20m veroverd moet worden om door te gaan) als bij de beachsprint (een afstand van 70m sprinten over het strand) wereldkampioen te worden het 35-39 klassement. En tijdens de beach sprint relay wist het team met Robert van Dam, Erik van Dalen en Robert Hendriks de zilveren medaille in de wacht te slepen. Niet alleen op de korte afstand bleken de sporters goede zaken te doen, ook bij het nummer 2km beachrun wist Erik van Dalen als 2e over de finish te komen en de zilveren medaille in de wacht te slepen.

Het duo Margo Dona en Ellis van Liempt wisten in een spannende race bij het nummer boardrescue als 3e te finishen en de bronzen medaille op te eisen. De boardrescue is een nummer in zee, waarbij teamgenoot 1 naar een boei in zee moet zwemmen. Waarna deze de rol van drenkeling op zich neemt en teamgenoot 2 met een rescueboard naar teamgenoot 1 vaart. Om deze daar op te pikken en samen naar de finish op het strand te varen.

Na 6 vermoeiende vermoeide wedstrijddagen is het team afgelopen week weer in Nederland gearriveerd.