Op 20 november organiseert Manege de Groote Wielen in Rosmalen een van de twee kwartfinales van de Harry’s Horse Zitcompetitie. Om negen uur ’s ochtends opent de manege haar deuren voor een groot aantal ruiters met hun begeleiders en supporters, die van ruitersportcentra in heel Zuid-Nederland naar Rosmalen komen. Het is de vijfde keer dat de manege dit evenement organiseert.

De zitcompetitie is een competitie voor manegeruiters. Deze ruiters laten zien hoe goed ze kunnen zitten door op een voor hen vreemd paard van een andere manege een proef te rijden. Proeven worden gereden in groepjes van 4-5 ruiters en beoordeeld door twee juryleden. Deze juryleden letten op de houding en zit van iedere ruiter en beoordelen deze met cijfers tussen de 1 en de 10.   

Er zijn verschillende categorieën waarin gereden kan worden, ingedeeld naar leeftijd en rij-niveau. Aan het einde van de dag worden niet alleen de bestzittende ruiters per categorie bekend gemaakt, maar ook het bestzittende ruitersportcentrum.

Voorafgaand aan de kwartfinales worden in oktober de regiofinales gereden. De ruiters die daar het best presteren gaan door naar de kwartfinales. Na de kwartfinales stromen de 40 beste ruiters door naar de halve finale in Ermelo. De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang “Bestzittende Manegeruiter van het jaar” noemen.