Op zondagmiddag 18 december hoopt het Rosmalens Mannenkoor zijn 29e kerstconcert te geven in de St. Lambertuskerk. De concerten van 2020 en 2021 werden door corona geannuleerd, dus drie jaar lang klonken er geen kerstliederen tijdens repetities en in de kerk. Dit jaar echter zal het kerstconcert, zoals altijd gratis toegankelijk, ongetwijfeld weer sfeervol zijn en druk bezocht worden.

De mannen, zingend onder leiding van dirigente Carla Bons, hebben gekozen voor een twintigtal kerstliederen in het Frans, Duits, Engels, Italiaans en Latijn; kortom veel variatie uit half Europa.     Om een indruk te geven volgt hier een klassieker uit elke taal: Cantique de Noël, Lasst uns lausschen, Carol of the birds, La Vergine degli Angeli en Transeamus.

Twee uitersten

Op de 18e december vindt, naast het RM-kerstconcert, ook de WK-finale voetballen plaats. Twee uitersten op één middag die elkaar niet uitsluiten, want ze vinden niet gelijktijdig plaats, maar netjes ná elkaar. Ongetwijfeld zijn er mensen in het publiek en in het koor die beide evenementen willen bijwonen. Dat kan gemakkelijk. Daarom eindigt het RM-concert uiterlijk om 15:10 zodat voetballiefhebbers op tijd thuis kunnen zijn.

Kerstconcert Rosmalens Mannenkoor. Zondagmiddag 18 december 2022, aanvang 14.00 uur.

St Lambertuskerk. Toegang gratis, een vrije gift na afloop wordt op prijs gesteld.