Twee jaar ontregelde de coronapandemie het leven.

Een bizarre tijd die een herinneringsboek rechtvaardigt, voor zowel onze als volgende generaties.

Dat boek is er nu: ‘Toen Den Bosch zichzelf niet was’.

Ik beschrijf hierin de periode 2020 – 2022: van avondklokrellen, burenhulp en carnavalsverdriet tot aan jongeren, verzet en ziekenhuisleed. Uiteraard is er aandacht voor o.a. cultuur, economie, sport, religie, vrijetijdsbesteding en horeca. 

Het is een levendig, veelzijdig boek geworden, met interviews, straatgesprekken, columns, een ooggetuigenverslag van de rellen, themateksten, gedichten, een logboek, kindertekeningen en ruim honderd foto’s. Levenslust, galgenhumor en zelfs vrolijkheid ontbreken er niet in.

‘Toen Den Bosch zichzelf niet was’ [195 pagina’s, hard cover] is voor 22,50 in de boekhandel te koop.

In overleg met de gemeente zal de winst van dit boekproject aan een lokaal goed doel worden geschonken. Kortom: bespaar jezelf zoeken naar een bijzonder decembercadeau.