Afgelopen zaterdag 21 januari vierde Bosch Belang dat zij 100 jaar politiek bedreven en daarmee een van de oudste lokale politieke partijen in het land is.

De Bossche historicus en oud-raadslid Frans van Gaal belichtte de historie van Bosch Belang en kopstukken uit het verleden, zoals oprichter Harry Kuijpers en Louis Neefs. Zover bekend is er in ieder geval nog eentje ouder dan Bosch Belang: Gemeentebelang Opmeer uit West-Friesland.

Bosch Belang schonk bij de viering van haar honderdjarige jubileum een bankje. De jubilerende politieke partij had er ook al een plek voor gevonden: de Van Grobbendoncklaan. ,,Daar waar ieder jaar de carnavalsoptocht begint.” Burgemeester Jack Mikkers nam het bankje in ontvangst namens de gemeente. “We willen hiermee alle Bosschenaren een zetel geven”, sprak Van der Krabben.

 

Foto’s:  Henk van Esch