In ons “thuis” bad Kwekkelstijn hield, na 2 jaar afwezigheid, afgelopen zaterdagavond Redding Brigade Rosmalen (RBR) weer haar jaarlijks familiezwemmen. Ook dit jaar werd deze avond ingevuld met vrijzwemmen. Alle leden van de RBR waren welkom, zo ook broertjes en zusjes, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s, ooms en tantes, vriendjes en vriendinnetjes. De avond was wederom gezellig druk. Een aantal leden van Lifesaving Team Rosmalen hebben deze avond gebruikt als “warming-up” voor de wedstrijd de volgende dag, de Internationale Ontmoeting.

 

Na 2 jaar afwezigheid streden de aspiranten C meisjes, C gemengd, junioren B heren, B dames en ook het senioren A team tijdens de 41e editie van de Internationale Ontmoeting om de eerste plaats. We reisden voor deze ontmoeting af naar het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Naast Nederlandse concurrentie was er concurrentie uit Duitsland aanwezig. Met een mengeling van ervaren zwemmers en debutanten in hun categorie en team gingen we de strijd aan. Het zwemstadion is een 50m bad, dit was voor de debutanten even wennen, ons “thuis”bad is namelijk een 25m bad. In een 50m bad “mis” je op 25m een keerpunt en vergt een andere kachtverdeling. “Best een eind” werd er na het inzwemmen geroepen.

 

Op het programma stonden de onderdelen zoals popduiken voor ploegen, estafette popvervoeren, reddingsestafette, torpedoboeiestafette en lijnredding. Zoals de naam al prijs geeft, allemaal onderdelen in teamverband met een link naar het echte reddingswerk. Bij het ene onderdeel wordt er gewerkt met een pseudo-drenkeling in de vorm van een reddingspop en bij het andere onderdeel moet je een team genoot 50m zo snel mogelijk vervoeren of binnenhalen door middel van een touw.

 

De wedstrijd liep gesmeerd, in alle categorieën is er flink gezwommen. Zo vlot zelfs dat er meerdere club en persoonlijk records sneuvelden. Naast deze records mochten de aspiranten meisjes C, het gemengde aspiranten C team en het Junioren heren B team het podium beklimmen.

 

Podium beklimming:

1e plaats voor de Junioren B heren: Teun de Jager, Yvar van Helvoort, Daan Geurst – van Kessel en Daniël Scholten

1e plaats voor de aspiranten C meisjes: Marijn van der Liet, Iris van Zoelen, Maaike Hirink en Sophie Scholten

3e plaats voor de aspiranten C gemengd: Bram Hirink, Lars Lemmens, Lotte Vorstenbosch en Vera Mangus

 

De klassering van de andere 2 Rosmalense ploegen is:

7e plaats voor de Senioren A heren: Tim van Valkenburg, Julius Lucassen, Ralf de Jager, Dennis Oomen

6e plaats voor de Junioren B dames: Emma ter Borg, Malaika van Helvoort, Esmee van Gulik, Jitte van Liempt

 

Door het behalen van deze fantastische plaatsen wisten de aspiranten van Lifesaving Team Rosmalen dit jaar weer het totaal klassement te winnen. Naast de podiumplaats met hun eigen team ging ook, net als in 2017, 2018 en 2019, de wisselbokaal mee naar Rosmalen! Deze wisselbokaal bivakkeert nog thuis, helaas kunnen we deze nog niet kwijt in ons nog her te bouwen clubhuis.

 

Al met al een lekker actief zwemweekend gehad met mooi behaalde resultaten!