Met als thema Zandhazendurp, nog skónner dan gedocht staat het carnaval in Zandhazendurp op het punt van beginnen. Voor Prins Dirk d’n Urste en Jeugdprins Nick d’n Tweede met hun gevolg staan er vele activiteiten in de agenda.  Feest u met ze mee? We zetten de openbare activiteiten voor u op een rijtje.

Zaterdag 11 februari – Kinderfeesten in Residentie De Kentering. Carnavalsfeest voor de basisschool leerlingen. Aanvang 14.00 uur. Einde 17.00 uur. Kaartverkoop op de dag zelf aan de kassa.

Zaterdag 11 februari – Kapot VET Carnavalsfeest voor de jeugd van 12 t/m 17 jaar. Er wordt op dit evenement geen alcohol geschonken. Kaartverkoop op de dag zelf aan de kassa. Aanvang 20.00 uur. Einde 00.00 uur.

Zondag 12 februari – Reutemeteutrit en bal. Carnavaleske autorit door Zandhazendurp. Officiële start op Gildeplein om 12.11 uur. Voorinschrijven via www.reutemeteutrit.nl of op de dag zelf bij Café D’n Beer vanaf 11.30 uur. Deelname maximaal 111 auto’s.

Woensdag 15 februari – Oplevering prinsenwagens. De praalwagens van Prins Dirk d’n Urste en Jeugdprins Nick d’n Tweede worden door de bouwploeg aan de hoogheden overgedragen op het adres Berlicumseweg 5. Verzamelen 19.30 uur Overdracht 20.00 uur

Woensdag 15 februari – Nieuw door Ut Neij Clubke, Dun Urste Aovond in ’t Verguld Hertje Schoolstraat 1. Aanvang 20.11 uur

Donderdag 16 februari – Bouwersbal bij Grand Café Rosmaelen Dorpsstraat 69. Aanvang 20.00 uur.

Vrijdag 17 februari – Scholenoptocht in centrum Rosmalen. Start 9.30 uur in de Striensestraat. Route Striensestraat, Hortensiastraat, Nieuwstraat en Dorpsstraat. Ontbinden bij De Kentering.  Daarna carnavalsfeest voor deelnemers scholenoptocht in De Kentering.

Vrijdag 17 februari – Seniorencarnaval HEVO in De Ontmoeting in de Tulpstraat. Aanvang 14.30 uur. Kaarten verkrijgbaar in De Ontmoeting op 15 februari tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Zaterdag 18 februari -Kinderoptocht. Vertrek bij SJV in Mimosastraat 14.30 uur. Inschrijven via www.zandhazendurp.nl/inschrijven  Aankomst op De Driesprong rond 15.00 uur. Prijsuitreiking in de Kentering om 18.00 uur.

Zaterdag 18 februari – Intocht Plus. Prins Dirk d’n Urste en Adjudant Ton arriveren in Zandhazendurp. Sleuteloverdracht, uitreiking Hannus d’n Heiboer Trofee en aanslaan eerste fust bier op De Driesprong vanaf 15.00 uur.

Zaterdag 18 februari – Veurpruve CC De Kepkes. Aanvang 20.00 uur. Café-Zaal D’n Beer.

Zondag 19 februari – Carnavals mis in de Lambertuskerk aan de Torenstraat. Aanvang 10.00 uur.

Zondag 19 februari – Grote optocht van Zandhazendurp. Start 14.11 uur bij de Roshoeve op Bruggen. Route Bruggen. Schoolstraat, Dorpsstraat, ontbinden op Gildeplein. Prijsuitreiking 18.00 uur in Residentie De Kentering. Inschrijven: www.zandhazendurp.nl/inschrijven

Maandag 20 februari – Groot Carnavalsontbijt in Residentie De Kentering. Aanvang 11.11 uur. Ontbijt met koffie of thee is gratis.

Maandag 20 februari – Pleinfeest Hedde FF op het plein voor de Kentering aanvang 17.30 uur. Vanaf 20.00 uur gaat het feest verder in Residentie De Kentering. Entree gratis.

Maandag 20 februari – CarnavalsTOP 55 in Café-Zaal D’n Beer. Aanvang 19.11 uur. Entree gratis.

Dinsdag 21  februari –    Fruhshoppen in Residentie De Kentering 11.11 uur. Entree gratis.

Dinsdag 21 februari – Zandhazendweilfestival in centrum Rosmalen. Start 13.00 Deelnemende horecagelegenheden De Kentering, Café D’n Beer, Grand-Café Rosmaelen en Café Bottles.

Dinsdag 21 februari – 55+ Carnaval in Residentie De Kentering. 14.00-17.00 uur. Entree gratis.

Dinsdag 21 februari – Afscheid Jeugdprins Nick d’n Tweede en zijn gevolg. Theaterzaal Residentie De Kentering 17.30 uur.

Dinsdag 21 februari – Biercantus Hedde FF Residentie De Kentering 20.00 uur

Dinsdag 21 februari -Afscheid carnaval 2023. Locatie bij het ter perse gaan van deze krant nog onbekend. Locatie wordt bekend gemaakt via social media. Hou daarvoor www.zandhazendurp.nl en www.facebook.com/zandhazendurp.nl in de gaten.