De Hannus d’n Heiboer trofee wordt op carnavalszaterdag uitgereikt aan een persoon of vereniging die veel vrijwilligerswerk verzet in Rosmalen in het algemeen met het carnaval in het bijzonder.       De Hannus d’n Heiboer trofee werd in 1991 in het leven geroepen door Ex-Prins Hannus d’n Urste (Jan van Hassel). Dit jaar valt de eer te beurt aan SJV Rosmalen.

Naast de vele activiteiten het hele jaar door kent de SJV met 35 vaste vrijwilligers en 30 leden in de jeugdcommissie ook een grote carnavalsgeschiedenis. Des te meer reden dat de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval na een nominatie heeft besloten SJV Rosmalen voor hun vele verdiensten de Hannus d’n Heiboer trofee 2023 toe te kennen.

Voorzitter Michiel Houdijk: “In een ver verleden bouwden we grote wagens voor de Zandhazendurpse optocht. Bij gebrek aan mogelijkheden voor de Zandhazendurpse jeugd tijdens carnaval begon de SJV in 1994 met de Rommelpot. Het succes van het carnavalsfeest in de Rommelpot duurde lang en was groot, vele vrijwilligers waren hier actief om dit feest tot een succes te maken. Helaas heeft de SJV inmiddels door teruglopende belangstelling moeten besluiten met de Rommelpot te stoppen.”

Samen met de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval organiseert SJV heden ten dage nog de kinderfeesten met spelletjes van SJV, een snoepje en ranja erbij en een stukje begeleiding tijdens de middag. Team Creatief maakt het decor voor deze middag.

Op 4 februari j.l. waren kinderen met hun fiets en (bolder)kar welkom bij SJV om een klein wagentje voor de kinderoptocht te bouwen of hun fiets te versieren. Deze creaties kunt u in de kinder- en jeugdoptocht op 18 februari bewonderen. De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval dankt SJV Rosmalen voor hun jarenlange inzet en spreekt de wens uit nog lang met deze gezellige en actieve verenging te mogen samenwerken. De Hannus d’n Heiboer trofee zal op zaterdag 18 februari uitgereikt worden door Prins Dirk d’n Urste tijdens zijn intocht op De Driesprong net na 15.00 uur. Aanvang van het programma op De Driesprong 14.00 uur.

www.sjvrosmalen.nl  |   www.zandhazendurp.nl