Heel Nederland doet mee aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 18 maart

Op zaterdag 18 maart vindt de 21e editie van de Landelijke Opschoondag plaats. Ook in Noord-Brabant worden bewoners geactiveerd om deel te nemen. Het thema van dit jaar is: ‘Wat pak jij op?’

Hiermee benadrukt initiatiefnemer Nederland Schoon het letterlijk oprapen van zwerfafval op straat en stimuleren zij symbolisch heel Nederland om een actie op te pakken. Dit kan van heel laagdrempelig (door het opruimen van een loszwervende verpakking) tot groots (het organiseren van een opschoonactie met de hele schoolklas).

Nieuw dit jaar is de ‘ik doe mee’-button op de website van Nederland Schoon waar deelnemers met één druk op de knop kunnen aangeven dat ze meedoen. Afgelopen jaar deden bijna 50.000 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag.

Voor meer informatie zie: www.nederlandschoon.nl