Tijdens het Keuken Kampioen Divisie-duel FC Den Bosch – ADO Den Haag op zondag 26 februari zijn geen uitsupporters aanwezig. Dit is in de vierhoek besloten tussen burgemeester, OM, politie en FC Den Bosch. Hetzelfde geldt voor de wedstrijd van FC Den Bosch tegen Willem II. Die wedstrijd is op 2 april. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld zonder uitsupporters, nadat het eerder dit seizoen misging tussen supporters van beide clubs in Tilburg.

Supporters – van beide clubs –  zijn onderdeel van een voetbalwedstrijd. Betrokken partijen betreuren daarom dat deze beslissing genomen moest worden. De noodzaak hiertoe wordt gevoeld, omdat voor beide wedstrijden geldt dat een deel van de supporters op gespannen voet staan met elkaar. Dat brengt grote uitdagingen met zich mee.

FC Den Bosch, politie, Openbaar Ministerie en de gemeente hebben besproken hoe deze wedstrijden veilig kunnen verlopen. Ieder vanuit zijn eigen rol en verantwoordelijkheid. En vanuit een gedeelde visie waar het gaat om een positieve voetbalbeleving. Voetbalwedstrijden horen plaats te vinden in een veilige omgeving en sportieve sfeer. Dit wordt beïnvloed door verschillende organisatie- en veiligheidsmaatregelen en door het gedrag van supporters. Partijen concluderen dat het toelaten van uitpubliek van genoemde clubs daarvoor op dit moment een te groot risico vormt.

De intentie is om supporters van ADO Den Haag en Willem II in de toekomst weer welkom te heten in stadion De Vliert.