Ieder jaar roept de PvdA Den Bosch op 8 maart de ´Bossche van ´t jaar´ uit. Een vrouw uit Den Bosch die een voorbeeld is voor velen. Een rolmodel die in het zonnetje gezet mag worden.

Ook dit jaar kregen we van leden en inwoners weer vele nominaties. Maar net als vorig jaar, toen Katja Krol van de palingkoning op de Bossche markt er met kop en schouders bovenuit stak, was er ook dit jaar een genomineerde met een ruime voorsprong. Niemand minder dan Anita Maas, de minister-president van de Oeteldonksche Club, mag zich dit jaar Bossche van ’t jaar noemen.

Als eerste vrouwelijke minister-president van Oeteldonk nam ze niet lang na haar aantreden op 14 oktober 2020 het moeilijke besluit om Carnaval 2021 af te lassen.

We mogen Anita Maas en met haar alle dragende krachten van Oeteldonk dankbaar zijn merken velen op. Afdelingsvoorzitter Femke Hoekstra en fractievoorzitter Fouad Kabbouti:

‘Ons Oeteldonk is geen vanzelfsprekendheid. Het bestaat dankzij de boeren, bouwers en muzikanten die samen ons feest maken. Die plèkke, blaoze en tegenwoordig ook draoie. Want Oeteldonk schittert dankzij het koesteren van onze tradities en het omarmen van haar toekomst.

Daarom is ze onze Bossche van het jaar. ’

Naast de eretitel ontving Anita een prachtige bos rode rozen.